Bőrhátú rája

A blog egy 1978-as évjáratú Opel Manta Berlinetta életre keltését hívatott bemutatni, annak minden buktatójával, csavaros fordulataival. Magyar viszonylatok, bürokrácia, szerencse, kis költségvetés, kaland és remény.

A szerszámosládát ki sem kellett nyitni

2014.03.03. 10:50 crazy papa

Szombat hajnalban indultunk az Alföldre. A manta reggel mit sem sejtve pöcre indult. Csak rémképek és remény kavarogtak bennem, elvégre egy 220 km-es út várt ránk egy 35 éves autóval, amit ezidáig 10 km-t vezettem. Ez a távolság önmagában nem is sok, de bőven elegendő ahhoz, hogy mindenféle hibák és problémák meglepetésszerűen jelentkezzenek, vagy éppen egy megszokottá vált, probléma mentes utunk legyen. Hála Istennek az utóbbiban volt részem. Sok mindenre fény derült a legapróbb részletektől a hallható problémákig, de egyik sem befolyásolta az utazást. Jobbos kanyarnál felszökik a mutató (mint sok más idősebb autóban), búg valami csapágy a kihajtásnál, a termosztát cserére szorul és valahol kifúj a kipufogó, a fékek kicsit halványak, rendesen húz a motor, csendes és megy is rendesen, sőt a fogyasztás tűrhetően alakult várossal, 40-es falvakkal, előzésekkel együtt. Röviden ennyi. A kezdeti izgalom és fülelés az utolsó 70-100 km-en már-már átalakult egy unalmas "érjünk már oda" érzéssé, megszoktuk egymást és összességében jól vizsgázott a manta. Várom a lakatos véleményét:)))

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mantaberlinetta.blog.hu/api/trackback/id/tr745840909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása