Bőrhátú rája

A blog egy 1978-as évjáratú Opel Manta Berlinetta életre keltését hívatott bemutatni, annak minden buktatójával, csavaros fordulataival. Magyar viszonylatok, bürokrácia, szerencse, kis költségvetés, kaland és remény.

Show must go on

2014.03.14. 10:14 crazy papa

Kaptam információkat az autó lakatolási folyamatáról. Hála Istennek jobb a helyzet, mint amit sejtettünk. A manta alja rozsdás ugyan, mert a korábbi alvázvédő réteg el kezdett peregni, de nincsenek megrohadva a taposók. Egyértelműen látszanak a korábbi "tűzoltás jellegű" gyors megoldások nyomai is. Egyenlőre teljesen le van csiszolva az alja és a felesleges hegesztések, foltozások lesznek rendbe téve, majd kap egy tisztességes alvázvédelmet. A nyúlványok lakatolása a futómű kiszerelése nélkül hozzáférhető és javítható. Az ajtók és az első sárvédők már lekerültek. Az első nyúlványok és a bölcső javítása a hajtáslánc egyszerű kibillentésével hozzáférhető, tehát a motor és váltó kiszerelése sem indokolt. Ez nyilván annak köszönhető, hogy a merevítések állapota kielégítő, így csak azon szakaszok szorulnak javításra, melyek a futóművek és a hajtáslánc kiszerelése nélkül megoldható. A képeket én is várom, prezentálni fogom.

A bürokrácia fogolytáborából is sikerült szabadulnom. Szerdán végre átírattam az autót, így az elveszett törzskönyv, a hosszan húzódó jegyzőkönyvek és útvonalengedély kérelmek, a sikítófrászban fetrengő ügyintézők is mentek a levesbe. Senkit sem kínálnék meg vele....

 

Számomra azért némi iróniával fűszerezett az alábbi leírás egy részlete...

okm_2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mantaberlinetta.blog.hu/api/trackback/id/tr95859817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása