Bőrhátú rája

A blog egy 1978-as évjáratú Opel Manta Berlinetta életre keltését hívatott bemutatni, annak minden buktatójával, csavaros fordulataival. Magyar viszonylatok, bürokrácia, szerencse, kis költségvetés, kaland és remény.

Mindig megy, mindig élvezet....

2015.07.09. 17:25 crazy papa

Telik az idő, gyűlnek az élmények és a kilométerek. Ez az autó valahogy igényli a szeretet, és ki is érdemli. Szinte minden alkatrész becsülettel kivárja a szükséges cserét, és addig is lehetőségeihez képest maximum szinten teljesít. Ami búgott korábban a hátsó hídban az masszívan búgott, ami lötyögött az konzekvensen lötyögött tovább, de soha nem romlott, vagy hagyott cserbe. A jelenlegi hajtáslánc kombináció városra lett hangolva a kis híddal és 4-es váltóval. Országút, vagy autópálya csak hangos zenével, vagy algopyrinnel, mert magas a fordulat ... :)

Igen, időközben cseréltünk egy hátsó hidat, féktárcsákat, fékbetétet és a "béka" lámpák is ideiglenesen körlámpákra változtak (köszönöm Rózsahegyi Márk barátomnak a sok segítséget). A krómfelnik eladósorba kerültek és furfangos gyári felnik váltották. A váltó is patent lett, sőt szelepszár szimeringeket is cseréltünk, sok apró csere-berével, javítással együtt. Ezúton köszönöm az önzetlen segítséget Lalinak (Kiss Lajos) barátomnak. Rengeteg segítséget kaptam barátaimtól a szerelési munkálatok alkalmával is.

Az a legszebb ebben a Mantában, hogy bármikor hadra fogható a maga egyszerűségével. Ólálkodó üzemmód, városi dugó, ne adja Isten..gyerekkel a kórházba rohanás, vadulás a körforgalomban, élményautózás, -20, vagy +40... Mindig megy, mindig élvezet.... ezt itt most le is kopogom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mantaberlinetta.blog.hu/api/trackback/id/tr917613368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása